Spinātu pesto Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2 saujas spinātu,
  • saišķis pētersīļu,
  • daži zariņi bazilika,
  • sauja ciedru riekstu (var izmantot arī Indijas riekstus vai valriekstus),
  • 70 g sarīvēta cietā siera,
  • 2 ķiploka daivas,
  • 1 ēdamkarote citronu sulas,
  • 70 ml olīveļļas,
  • sāls un malti pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Ja izmanto blenderi vai virtuves kombainu, tad visas sastāvdaļas liek tajā un blenderē, līdz viss ieguvis krēmīgu konsistenci. Pesto izdosies viendabīgāks, ja uzreiz nepievienosiet visu eļļu, bet to pamazām liesiet mazā strūklā.

2

Izmantojot piestu, vispirms lieciet tajā zaļumus, ķiplokus, citronu sulu un garšvielas, lēnām visu beržot, un, kad iegūta jau putriņai līdzīga konsistence, var liet eļļu. Īsi pirms beigām pievieno riekstus un sieru, ieberžot arī tos, bet ne samaļot pavisam smalkā konsistencē.

3

Pesto var uzglabāt burciņā vairākas nedēļas, pārlejot pāri eļļu, lai tas neapžūst.

4

Pesto pievieno makaroniem, salātu mērcēm, sāļajiem pīrāgiem vai izmanto kā piedevu uzkodu platē.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas