Par ābolu pankūkām droši vien daudziem ir sentimentālas atmiņas no bērnības laikiem, un patiesi – šī gardā recepte ir pelnījusi, lai to pagatavotu biežāk. Atšķirībā no plānajām un biezajām pankūkām, šīs ir gaisīgas, pufīgas un mīklā patīkamu saldumu dod ābolu strēmelītes, savukārt omulīgo aromātu rada kanēļa klātbūtne. Īsta bauda!
Nepieciešams:
Nelielā bļodā sakuļ olu ar paniņām vai krējumu, līdz iegūta viendabīga konsistence.
Tad pamazām pa ēdamkarotei pievieno miltus, beigās iemaisa kanēli, dzeramo sodu vai cepamo pulveri, sāli un cukuru. Ja šķiet, ka konsistence ir pārāk bieza, pievieno vēl šķidrumu – paniņas, pienu vai skābo krējumu.
Ābolus nomizo, iztīra serdes un sarīvē uz smalkās rīves. Sarīvētos ābolus pievieno mīklai, iemaisa un atstāj mīklu malā uz 20 minūtēm.
Uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā eļļas lej ēdamkaroti mīklas un cep pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas. Šīs pankūkas, pateicoties paniņām vai krējumam, kļūs pufīgas, taču tās arī ātri top gatavas, tāpēc necepiet pārāk ilgi!
Pankūkas pasniedz, pārkaisītas ar pūdercukuru, ābolu biezeni, kādu gardu ievārījumu vai skābo krējumu. Tās lieliski garšos kopā ar medu vai kļavu sīrupu, savukārt saldummīļiem noteikti patiks šokolādes sīrups.