Sviestā ceptas tīģergarneles Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai iegūtu izcilu un restorāna cienīgu maltīti. Sviestā apceptas tīģergarneles garšo fantastiski – gluži vai mēli norīt!

Nepieciešams:

  • 500 g atlaidinātu tīģergarneļu,
  • 80 g sviesta,
  • 3 ķiploka daivas,
  • sauja svaigu zaļumu – pētersīļu, diļļu, kinzas, bazilika u.c.,
  • 1 tējkarote sāls,
  • 1 tējkarote medus,
  • šķipsna citronpiparu.

Gatavošana:

1

Vispirms smalki sakapā svaigos zaļumus un ķiploka daivas (labāk kapāt, nevis spiest caur ķiploku spiedi).

2

Pannā uz ļoti lēnas uguns izkausē sviestu. Kad tas izkusis, pievieno ķiplokus un tos viegli apcep uz minimālas uguns, lai nepiedeg.

3

Pēc trim minūtēm pannas saturam pievieno nosusinātas garneles un uz vidējas uguns cep, ik pa brīdim apmaisot, līdz tās kļuvušas gandrīz oranžas.

4

Cepšanas laikā pieber zaļumus, medu, sāli un citronpiparus un izmaisa, lai viss vienmērīgi apcepas. Kad garneles gatavas, ļauj tām atpūsties divas minūtes pannā zem vāka.

5

Pasniedz ar visu mērci, kas palikusi pannā un mērcē tajā baltmaizes šķēles.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Zivju