Nepieciešams
Pamatnei:
Pildījumam:
Mīkstā, istabas temperatūras sviestā iejauc cukuru, šķipsniņu sāls, izsijātus miltus un vienu olas dzeltenumu, samīca mīklu un uz 30 minūtēm to ievieto ledusskapī.
Mīklu vienmērīgi izklāj apaļā cepamajā formā, maliņas piespiež pie formas sāniem, pamatni sadursta ar dakšiņu un cep 10–15 minūtes līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Izņem no krāsns, nedaudz padzesē.
Kabaci nomazgā, nosusina, sagriež plānās gareniskās šķēlēs. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Olas sakuļ ar garšvielām un tad ar mikseri iekuļ tajās daļu fetas siera.
Apceptajā pamatnē kārto kabača šķēlītes kā laiviņas un tās pilda ķirštomātiņiem, pārlej ar olas–siera maisījumu, liek cepeškrāsnī un turpina cept 40–50 minūtes 180 °C temperatūrā. Ja mīklas pamatne pārāk strauji sāk brūnēt, to var pārklāt ar foliju. 10–15 minūtes pirms gatavības kabaču laiviņās ieliek pa fetas piciņai.
Pasniedz, izrotātu ar bazilika lapiņām vai kādiem citiem zaļumiem.