Tarte ar ķirštomātiem un fetu kabaču laiviņās Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 200 g miltu,
  • 1–2 ēdamkarotes cukura,
  • 130 g sviesta,
  • 1 olas dzeltenums,
  • šķipsniņa sāls.

Pildījumam:

  • mazs kabacis vai cukini,
  • ķirštomātiņi, fetas siers,
  • 1–2 olas,
  • šķipsniņa melno piparu un sāls,
  • dažas bazilika lapiņas vai citi zaļumi – pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Mīkstā, istabas temperatūras sviestā iejauc cukuru, šķipsniņu sāls, izsijātus miltus un vienu olas dzeltenumu, samīca mīklu un uz 30 minūtēm to ievieto ledusskapī.

2

Mīklu vienmērīgi izklāj apaļā cepamajā formā, maliņas piespiež pie formas sāniem, pamatni sadursta ar dakšiņu un cep 10–15 minūtes līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Izņem no krāsns, nedaudz padzesē.

3

Kabaci nomazgā, nosusina, sagriež plānās gareniskās šķēlēs. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Olas sakuļ ar garšvielām un tad ar mikseri iekuļ tajās daļu fetas siera.

4

Apceptajā pamatnē kārto kabača šķēlītes kā laiviņas un tās pilda ķirštomātiņiem, pārlej ar olas–siera maisījumu, liek cepeškrāsnī un turpina cept 40–50 minūtes 180 °C temperatūrā. Ja mīklas pamatne pārāk strauji sāk brūnēt, to var pārklāt ar foliju. 10–15 minūtes pirms gatavības kabaču laiviņās ieliek pa fetas piciņai.

5

Pasniedz, izrotātu ar bazilika lapiņām vai kādiem citiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...