Tunča salāti Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Kristīne Grigorjeva, «www.amam.lv»
Vērtējums:

Man ļoti garšo tuncis, tāpēc bieži to lietoju uzturā. Lūk, ātri pagatavojama garšīgu salātu recepte, ko var izmantot brokastīm vai vieglām vakariņām!

Nepieciešams:

  • 1 tējkarote bazilika pesto,
  • 2 ēdkarotes olīveļļas  Extra virgin,
  • 5 nelieli marinēti gurķīši,
  • 2 vārīti kartupeļi,
  • 100 g  tunča savā sulā,
  • 2 olas,
  • malti pipari (pēc garšas),
  • 1 tējkarote balzamiko etiķa,
  • 1 tējkarote saldās čili mērces.

Gatavošana:

1

Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3–4 mm biezās ripās. Olas vāra 7 minūtes, atdzesē, sagriež daivās.

2

Salātu lapas nomazgā un izklāj uz dvieļa, lai apžūst, sausās lapas kārto uz diviem porciju šķīvjiem – liek virsū lielos gabalos kartupeļus, olas, sagrieztus gurķus un tunča gabaliņus.

3

Pagatavo mērci – olīveļļu sajauc ar balzamiko etiķi, pesto, saldo čili mērci un pipariem, to pārlej pāri salātiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Salāti, Zivju un jūras produktu

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...