Tunča salāti Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Kristīne Grigorjeva, «www.amam.lv»
Vērtējums:

Man ļoti garšo tuncis, tāpēc bieži to lietoju uzturā. Lūk, ātri pagatavojama garšīgu salātu recepte, ko var izmantot brokastīm vai vieglām vakariņām!

Nepieciešams:

  • 1 tējkarote bazilika pesto,
  • 2 ēdkarotes olīveļļas  Extra virgin,
  • 5 nelieli marinēti gurķīši,
  • 2 vārīti kartupeļi,
  • 100 g  tunča savā sulā,
  • 2 olas,
  • malti pipari (pēc garšas),
  • 1 tējkarote balzamiko etiķa,
  • 1 tējkarote saldās čili mērces.

Gatavošana:

1

Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3–4 mm biezās ripās. Olas vāra 7 minūtes, atdzesē, sagriež daivās.

2

Salātu lapas nomazgā un izklāj uz dvieļa, lai apžūst, sausās lapas kārto uz diviem porciju šķīvjiem – liek virsū lielos gabalos kartupeļus, olas, sagrieztus gurķus un tunča gabaliņus.

3

Pagatavo mērci – olīveļļu sajauc ar balzamiko etiķi, pesto, saldo čili mērci un pipariem, to pārlej pāri salātiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Salāti, Zivju un jūras produktu