
Humuss ar saldajiem kartupeļiem 
Nepieciešams
400 g saldo kartupeļu
4–5 ķiploku...
Šie salāti būs sātīgāki, ja tiem pievieno drupinātu fetas sieru, saplucinātu mocarellu vai zilo sieru.
Nepieciešams:
Pagatavo kvinoju, kā to norādījis ražotājs, un noliek malā atdzist.
Ķirbi sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlēs un apslaka ar olīveļļu.
Sakarsē grila pannu un liek cepties ķirbja šķēles no abām pusēm zeltaini brūnas. To pašu dara ar bietēm, tās iepriekš sagriežot daivās vai šķēlēs.
Pagatavo mērci, mazā bļodiņā sajaucot olīveļļu ar medu, sinepēm un garšvielām. Ar dakšiņu rūpīgi sajauc vai burciņā sakrata, līdz mērce ir viendabīga.
Salātu bļodā liek kvinoju, grilētos dārzeņus, pārlej ar mērci un pārber saplucinātus pētersīļus.