Veselīgie kvinojas salāti ar ceptu ķirbi un bietēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šie salāti būs sātīgāki, ja tiem pievieno drupinātu fetas sieru, saplucinātu mocarellu vai zilo sieru.

Nepieciešams:

  • 100 g kvinojas,
  • 300 g ķirbja,
  • 200 g vārītu biešu,
  • pētersīļi,
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 1 ēdamkarote medus,
  • pustējkarote sinepju,
  • sāls un pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Pagatavo kvinoju, kā to norādījis ražotājs, un noliek malā atdzist.

2

Ķirbi sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlēs un apslaka ar olīveļļu.

3

Sakarsē grila pannu un liek cepties ķirbja šķēles no abām pusēm zeltaini brūnas. To pašu dara ar bietēm, tās iepriekš sagriežot daivās vai šķēlēs.

4

Pagatavo mērci, mazā bļodiņā sajaucot olīveļļu ar medu, sinepēm un garšvielām. Ar dakšiņu rūpīgi sajauc vai burciņā sakrata, līdz mērce ir viendabīga.

5

Salātu bļodā liek kvinoju, grilētos dārzeņus, pārlej ar mērci un pārber saplucinātus pētersīļus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Salāti, Dārzeņu salāti

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...