Vienkāršā jogurta kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Tas ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojams deserts. Vasarā tam izmanto svaigas ogas, ziemā var ņemt arī saldētas. Var pagatavot iepriekšējās dienas vakarā.

Nepieciešams:

  • 200 g cepumu,
  • 100 g sviesta,
  • 1 litrs jogurta,
  • 500 g ogu – pēc izvēles,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 20 g želatīna.

Gatavošana:

1

Želatīnu aukstā ūdenī uzbriedina, pēc tam ūdens peldē izkausē.

2

Cepumus sadrupina un samīca ar izkausētu sviestu. Sagatavoto masu ieklāj kūkas veidnē. Saputo saldo krējumu.

3

Jogurtam pievieno ogas, daļu atstājot rotāšanai, un uzbriedinātu želatīnu, visu samaisa. Tad masā iecilā saputoto saldo krējumu.

4

Masu lej veidnē virsū cepumu kārtai un ievieto ledusskapī uz 4–6 stundām. Pirms pasniegšanas izgrezno ar atliktajām ogām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Līgo svētki, Deserti, Kūkas bez cepšanas