Ar kazas siera masu pildīti cukīni Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 2 vidēji cukīni vai kabači
  • ~200 g kazas siera
  • 1 neliela ķiploka galviņa
  • 1–2 tējkarotes olīveļļas
  • 1–2 ēdamkarotes svaigu pētersīļu lapiņu
  • 1–2 šķipsnas maltu melno piparu
  • daži ķirštomāti
  • dažas olīvas bez kauliņiem
  • 1–2 šķēles sīpola
  • dažas piciņas sviesta
  • nedaudz rīvēta kūstošā siera
  • daži rozmarīna zariņi
  • sāls pēc vajadzības

Gatavošana:

1

Ķiploku galviņai ar nazi nošķeļ virsējo daļu. Liek nelielā cepešpannā, apslaka ar olīveļļu, ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Izceptos ķiplokus atdala no mizām un samīca viendabīgā masā.

2

Kazas sieru sadrupina, tam pievieno sakapātas pētersīļu lapiņas, ķiplokus un sāli pēc garšas, visu samaisa.

3

Sīpolam nogriež pāris šķēles, tās pārgriež uz pusēm un sadala atsevišķās strēmelēs. Olīvas sagriež aplīšos. Ķirštomātus noslauka, pārgriež uz pusēm.

4

Cukīni pārgriež uz pusēm, ar karoti izgrebj sēklotni. Pusītes novieto cepamajā traukā (tajā var ieklāt cepamo papīru), tās piepilda ar kazas siera masu, pāri pārliek tomātus, olīvas un sīpolu strēmelītes. Uz katras pildītā pusītes uzliek pāris sviesta piciņu.

5

Cepamo trauku ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 35–40 minūtes, 15 minūtes pirms izņemšanas pārkaisa ar rīvēto sieru.. Tūlīt pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Sacepumi, Veģetāri, Līgo svētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...