Vistas gaļas rulete ar vārītām olām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 4 olas
  • 1 kg maltās vistas gaļas masas (var izmantot arī jebkuru citu malto gaļu)
  • 1 sīpols
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1 nepilna tējkarote kaltētu ķiploku pulvera
  • 1–2 šķipsnas kaltēta timiāna
  • daži rozmarīna zariņi
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai

Gatavošana:

1

Olas novāra, padzesē un noloba.

2

Sīpolu nomizo, smalki sagriež, liek pannā, kur sakarsēts neliels daudzums eļļas, un cep, līdz sīpoli ir caurspīdīgi un mīksti.

3

Bļodā liek maltās vistas gaļas masu, pievieno ceptos sīpolus, timiānu, sāli, maltus melnos piparus, ķiploku un paprikas pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā.

4

Pusi maltās gaļas masas liek ietaukotā garenā kukulīša formas cepamajā traukā, pa virsu citu citai līdzās izkārto veselas vārītās olas un pārklāj ar otro pusi maltās gaļas masas. Virspusi apsmērē ar eļļu.

5

Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~40 minūtes, līdz virspuse ir zeltaina un gaļa viscaur izcepusies. Pasniedz sagrieztu šķēlēs.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Līgo svētki, Ziemassvētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...