Vienkāršā vistu aknu pastēte Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • kārtīga riekšava vistu akniņu,
  • 1–2 burkāni,
  • 1–2 sīpoli,
  • nedaudz eļļas un 2–3 ēdamkarotes sviesta – cepšanai,
  • sāls,
  • 1–2 ēdamkarotes konjaka,
  • 100–150 g sviesta,
  • pēc garšas – malti melnie pipari, sarīvēts muskatrieksts.

Gatavošana:

1

Sīpolus un burkānus nomizo, sasmalcina. Vistu akniņas nomazgā, pārgriež uz pusēm un pārbauda, vai pie tām nav palikusi klāt žults.

2

Uz pannas uzlej nedaudz eļļas, pieliek klāt sviestu un tajā apcep burkānus un sīpolus. Kad tie apcepušies, pievieno akniņas. Brīdi cep, apmaisa, piemet nedaudz sāls. Tad pielej mazliet verdoša ūdens, lai pasautējas. Kad ūdens patvaikojis un aknas tikpat kā gatavas, pielej konjaku un ļauj, lai tas dažas iztvaiko. Tad pannas saturu pārvieto bļodā un ļauj padzist.

3

Padzisušas aknas un dārzeņus samaļ gaļasmašīnā, pievienojot garšvielas, un tad labi sajauc ar istabas temperatūras sviestu. Pilda porciju traukos. Tās var šķist nedaudz par mīkstām, taču, kad atdzisīs, pastēte kļūs stingrāka. Tā kā pastēte ir trekna, tad tā labi garšo kopā ar kaut ko skābenu – ar skābētiem vai marinētiem gurķiem u.tml.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Gaļas uzkodas

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...