Viltotās trifeles ar riekstiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1−2 glāze žāvētu augļu pēc izvēles – aprikozes, dzērvenes, vīģes, dateles, melnās plūmes (vismaz divu trīs veidu),
  • 0,5−1 glāze riekstu – lazdu, Indijas, mandeles, pistācijas u.tml.
  • 2−3 ēdamkarotes pūdercukura vai kokosriekstu skaidiņu.

Gatavošana:

1

Ja datelēm ir kauliņi, tos izņem. Žāvētos augļus noskalo, pārlej ar verdošu ūdeni, ļauj pastāvēt dažas minūtes, tad nokāš, nosusina papīra dvieļos, tad ieber elektriskajā smalcinātājā un samaļ, līdz iegūst viendabīgu masu. Uz brīdi ievieto ledusskapī, lai atdziest.

2

No iegūtās augļu masas veidojiet nelielas trifeles, vidū iespiežot pa riekstam.

3

Daļu no trifelēm apviļā sadrupinātos riekstos, daļu – pūdercukurā vai kokosriekstu skaidiņās.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Kūkas bez cepšanas, Cepumi