Vistas salāti ar mango mērci vrapā Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300 g vistas filejas,
  • salāti – pēc izvēles,
  • mocarellas siers,
  • mango,
  • nedaudz taukvielu cepšanai,
  • sāls.

Marinādei:

  • 3–4 ķiploku daiviņas,
  • laima sula,
  • 2–3 ēdamkarotes sinepju,
  • 3 ēdamkarotes medus.

Pasniegšanai:

  • lavašs vai tortilja,
  • gatava mango mērce.

Gatavošana:

1

Sagatavo marinādi – ķiploku daiviņas izspiež ķiploku spiedē un sajauc ar laima sulu, sinepēm un 2 ēdamkarotēm medus.

2

Vistas fileju sagriež vidēji lielos gabaliņos, iesmērē ar marinādi un atstāj iestāvēties 30 minūtes vai ilgāk.

3

Iemarinēto gaļu liek uz sakarsētas pannas un cep, līdz tā ir gandrīz gatava. Pēc garšas piemet sāli. Pirms pašām beigām pievieno atlikušo karoti medus – tas vistu karamelizēs, un tā kļūs zeltaini brūna.

4

Izcepto fileju sadala gabaliņos, mango mīkstumu sagriež kubiņos.

5

Lavašu uz pannas vai mikroviļņu krāsnī sasilda − pietiks ar 10–15 sekundēm, lai ietinamā maizīte būtu silta un lai to varētu bez pūlēm cieši satīt.

6

Uz lavaša kārto salātu lapas, virsū liek gaļas gabaliņus, mango kubiņus un sagrieztu mocarellas sieru, pārlej ar gatavo mango mērci. Tad lavašu aizloka un satin.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Gaļas uzkodas