Vistu akniņas bekona «mētelītī» Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Izmēra ziņā vistas aknas ir vismazākās no pārējām aknām, sasniedz vien 30 gramus. Tās ir spilgti sarkanbrūnā krāsā, ar maigu garšu. Tās lieliski garšo ceptas – kā mērcēs, tā siltajos salātos. No tām sanāk arī garšīga pastēte. Visvienkāršākais variants, kā tās pagatavot – apcept uz pannas, īsi pirms cepšanas beigām pievienojot piparus un sāli (ja sāli lieto cepšanas sākumā, tā aknas dara sausas un sīkstas). Bekona šķēle, kuru izmanto, lai ietītu aknu gabaliņus, tos dara sulīgus.

Nepieciešams:

  • 500 g vistu akniņu,
  • ap 300 g vai nedaudz vairāk plānās šķēlēs sagriezta bekona,
  • sāls, pipari.

Gatavošana:

1

Akniņas attīra no plēvēm, lielākās var sadalīt mazākos gabaliņos.

2

bekona šķēli apkaisa ar sāli, uz tās uzliek akniņu, pārkaisa ar pipariem, satin ruleti. Ja vēlas, to var saspraust ar zobu bakstāmajiem irbulīšiem.

3

Ruletītes ievieto cepamajā traukā un cep 20–25 minūtes līdz 200 °C temperatūrai sasildītā cepeškrāsnī.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Gaļas uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...