Zaļās spinātu pankūkas Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Tiem, kas savas pankūku tradīcijas vēlas padarīt interesantākas un radošākas, noteikti jāizmēģina plāno pankūku recepte ar spinātiem. Šis ir lielisks veids, kā bērniem iemānīt veselīgos zaļumus, un arī pieaugušajiem šādas pankūkas šķitīs kas interesants, un varbūt tieši šī recepte kļūs par jaunu tradīciju...

Nepieciešams:

  • 180 g kviešu miltu (daļu miltu var aizstāt ar auzu miltiem, piemēram, 100 g auzu milti, 80 g kviešu milti),
  • 2 olas,
  • 250 ml piena,
  • 100 g spinātu,
  • sāls un pipari,
  • eļļa cepšanai.

Gatavošana:

1

Vispirms bļodā sajauc miltus, atsevišķi sakuļ olas ar pienu. Tad miltu masai pamazām lej klāt šķidrumu un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Pievieno sāli, piparus.

2

Uz pannas liek spinātus, pievieno šļuku ūdeni un ļauj tiem tvaicēties, līdz kļūst mīksti. Tad, kad spināti saplakuši, ar nazi tos sasmalcina un nosusinātus pievieno pankūku mīklai. Mīklu samaisa un noliek malā uz 20 minūtēm.

3

Uz sakarsētas pannas uzlej nedaudz eļļu un lej kausiņu mīklas. Apcep pankūku no abām pusēm viegli zeltaini brūnu.

4

Pankūkas var pildīt ar sieru, biezpienu, spinātu un rikotas pildījumu vai pasniegt vienkārši ar skābu krējumu un zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Pamatēdieni, Pankūkas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...