Tiem, kas savas pankūku tradīcijas vēlas padarīt interesantākas un radošākas, noteikti jāizmēģina plāno pankūku recepte ar spinātiem. Šis ir lielisks veids, kā bērniem iemānīt veselīgos zaļumus, un arī pieaugušajiem šādas pankūkas šķitīs kas interesants, un varbūt tieši šī recepte kļūs par jaunu tradīciju...
Nepieciešams:
Vispirms bļodā sajauc miltus, atsevišķi sakuļ olas ar pienu. Tad miltu masai pamazām lej klāt šķidrumu un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Pievieno sāli, piparus.
Uz pannas liek spinātus, pievieno šļuku ūdeni un ļauj tiem tvaicēties, līdz kļūst mīksti. Tad, kad spināti saplakuši, ar nazi tos sasmalcina un nosusinātus pievieno pankūku mīklai. Mīklu samaisa un noliek malā uz 20 minūtēm.
Uz sakarsētas pannas uzlej nedaudz eļļu un lej kausiņu mīklas. Apcep pankūku no abām pusēm viegli zeltaini brūnu.
Pankūkas var pildīt ar sieru, biezpienu, spinātu un rikotas pildījumu vai pasniegt vienkārši ar skābu krējumu un zaļumiem.