Krēmīga auzu pārslu putra kā bērnībā
Nepieciešams
1 glāze auzu pārslas
2 glāzes...
Nepieciešams:
Saldētos zirņus tikai nedaudz noblanšē, tad samaļ gaļas mašīnā.
Sīpolus sasmalcina, apcep sviestā un pēc tam sajauc ar samaltajiem zirņiem. Masai pievieno olu dzeltenumus, sāli, krējumu un, ja nepieciešams, kādu karoti miltu.
Pannu ietauko ar sviestu. Ar karoti liek masu uz plāts nelielās kaudzītēs, katrā iespiež sviesta piciņu.
Cep cepeškrāsnī apmēram 10–15 minūtes gaiši brūnus.
Gatavus cepumus glīti sakārto cepešbļodā kopā ar vārītu vai tvaicētu sakņu piedevām. Klāt dod kausētu sviestu vai skābu krējumu. Ja nav sakņu piedevu, tad lieliski derēs kopā ar svaigiem salātiem.