Ar āboliem sautēta jaunlopu gaļa Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 600 g jaunlopu gaļas filejas
  • 2–3 vidēji āboli,
  • 8 vidēji kartupeļi,
  • 4 ķiploka daiviņas,
  • zaļumi – koriandra vai pētersīļu lapiņas,
  • sāls, pipari un kanēlis – pēc garšas,
  • taukvielas cepšanai.

Gatavošana:

1

Ābolus noskalo, pārgriež uz pusēm vai četrās daļās, izņem serdi, bet nemizo. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež palielos gabalos. Ķiploka daiviņām notīra saknes vietu, bet tās nemizo un nesasmalcina. Zaļumus noskalo un sasmalcina.

2

Jaunlopa gaļu noskalo, ar papīra salveti nosusina, sagriež šķēlēs un apkaisa ar sāli, pipariem un kanēli.

3

Katlā vai dziļā pannā ar biezu dibenu sakarsē eļļu, kurā iemesti nemizotie ķiploki (miziņa pasargās ēdienu no rūgtuma, kāds var rasties, ja ķiploki ilgi tiek sautēti). gaļu no abām pusēm apcep viegli brūnu. Lai tā būtu sulīgāka, cepšanas laikā gaļas šķēlēm nevajadzētu saskarties.

4

Virs apceptās gaļas uzber daļu ābolu un kartupeļu. Pārkaisa ar sāli, pipariem un pusi no zaļumiem. Tad liek virsū atlikušos ābolus un kartupeļus un visu pārlej ar verdošu ūdeni, tā lai tas visu pārklātu pirksta platuma tiesu. Katlam uzliek vāku un uz vidējas uguns sautē apmēram 1,5 stundu, līdz gaļa kļūst mīksta. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz ūdens.

5

Pasniedzot pārkaisa ar atlikušo daļu zaļumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni