Vesela vista cepeškrāsnī Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • ~ 2 kg smaga vesela vista,
  • 1 citrons,
  • 2–3 ķiploka daiviņas,
  • 60 g sviesta,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 2–3 timiāna zariņi,
  • 1–2 rozmarīna zariņi,
  • sāls, malti melnie pipari.

Gatavošana:

1

Ķiploka daiviņas nomizo, izspiež caur ķiplokspiedi. Citronu pārgriež, no puses izspiež sulu, otru pusi sagriež šķēlītēs.

2

Sviestu izkausē, sajauc ar olīveļļu, ķiplokiem un citrona sulu. Ar to viscaur iesmērē vistu, tad putnu liek cepamajā pannā ar muguras daļu uz leju, vēderā ievieto timiānu un citrona šķēles, pārkaisa ar rozmarīna lapiņām, sāli un melnajiem pipariem. Spārnus viegli aizloka zem muguras, lai tie neapdegtu, un kājas sasien ar diegu.

3

Ievieto līdz 220 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 20 minūtes, tad temperatūru samazina līdz 200 °C un turpina cept vēl apmēram 1 stundu, 3–4 reizes aplaistot vistu ar cepamajā traukā satecējušo šķidrumu. Gatavību var noteikt, ja izmanto gaļas termometru – iekšējai vistas temperatūrai jābūt 75–80 °C.

4

Kad vista gatava, to izņem laukā, pārklāj ar folijas loksni un ļauj 15 minūtes pastāvēt.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni