Vistas plovs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 250 g rīsu
  • 3–4 atkauloti vistu šķiņķīši bez ādas
  • 2–3 burkāni
  • 1 sīpols
  • 500 ml vistas vai dārzeņu buljona
  • sauja žāvētu dzērveņu
  • malts kanēlis
  • maltas krustnagliņas
  • malts kardamons
  • malti smaržīgie pipari
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa

Gatavošana:

1

Sīpolu nomizo, sagriež mazos kubiņos. Burkānus notīra, sagriež mazos gabaliņos.

2

Gaļu sagriež mazākos gabalos.

3

Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus un burkānus. Tad pievieno gaļu un apcep. Pievieno rīsus, pa šķipsniņai kanēli, krustnagliņas, kardamonu, smaržīgos un melnos piparus un cep vēl 3 minūtes. Pielej buljonu, apsedz ar vāku un sautē, līdz viss šķidrums ir izvārījies un rīsi ir gatavi. Pašās beigās pēc garšas pievieno sāli, apsedz katlu ar tīru dvielīti, uzliek pa virsu vāku un uguni izslēdz.

4

Pēc 10–15 minūtēm ēdiens ir gatavs. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar žāvētām dzērvenēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni