Ārkārtīgi vienkārši gatavojams ēdiens, bet rezultāts ir tiešām neikdienišķs – saldi ass un aromātisks. Ēdiena pamatideja ir sutināt putnu fileju, kas pati par sevi ir sausa gaļa, aprikožu «masā» un papildus piedodot tai īpatnēju timiāna aromātu. Turklāt darbs jāiegulda labi ja piecas minūtes.
Nepieciešams
Ja fileja ir bieza, to šķērseniski sagriež šķēlēs. Aprikozes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un vēlreiz pārgriež uz pusēm – sanāk daiviņas. Visu liek cepamajā traukā, uzkaisa sāli, maltus melnos piparus, čili pārslas, virsū novieto timiānu un pārlej ar nepilnu glāzi ūdens.
Cepamajam traukam uzliek vāku un ievieto līdz 160 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep apmēram 1stundu un 50 minūtes.
Izņem no cepeškrāsns, noņem timiāna zariņus, ja nepieciešams, piemet vēl sāli un piparus. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem un zaļumiem.