Ar dārzeņiem un saldo kukurūzu sautēta vista Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 350–400 g vistas filejas,
  • 200 g zaļo pākšu pupiņu,
  • 150 g burkānu,
  • 100 g puravu,
  • 1 vesels vai puse brokoļa,
  • pus kārba vai vairāk konservētas kukurūzas,
  • pus kārba vai vairāk konservētu pupiņu,
  • 1–2 ķiploka daiviņas,
  • 1 ēdamkarote vai nedaudz vairāk sojas mērces,
  • 1 nepilna ēdamkarote citrona sulas,
  • pus tējkarote malta ingvera,
  • sāls, pipari, garšvielas vistas gaļai – pēc garšas,
  • nedaudz taukvielu cepšanai.



Gatavošana:

1

Vistas fileju sagriež strēmelītēs, apslaka ar sojas mērci, citrona sulu, apkaisa ar pipariem, garšvielām, ingveru, ķiploku spiedē izspiestiem ķiplokiem, visu apmaisa un atstāj iestāvēties.

2

Burkānus nomizo, sagriež ripiņās vai salmiņos, puravus – pusgredzenos, brokoli sadala rozetēs. Pākšu pupiņas sagriež uz pusēm vai trīs daļās.

3

Iemarinēto gaļu liek pannā sakarsētās taukvielās un apmaisot sautē 4–5 minūtes. Pievieno zaļās pākšu pupiņas, burkānus, puravus, uzliek vāku, turpina sautēt 8–10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.

4

Pievieno brokoļus un maisot sautē vēl 6–8 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti. Tad pievieno no konservējamā šķidruma notecinātas pupiņas un kukurūzu, visu vēlreiz uzkarsē un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...