Ar garšaugiem un vīnu tvaicēta vista Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • dažas vistas filejas,
  • sāls, pipari, garšvielas vistas gaļai – pēc garšas.

Piedevas tvaicējamajam ūdenim:

  • 1 neliels sīpols,
  • zaļumu (diļļu, pētersīļu) kāti,
  • 30–50 ml baltvīna.

Gatavošana:

1

Protams, gaļu, zivis vai dārzeņus var tvaicēt tīra ūdens tvaikos, taču tvaicētais produkts garšo daudz labāk, ja tvaicējamajam šķidrumam pievieno garšaugus un nedaudz vīna. Tāpēc sīpolu un zaļumu kātus (ja ir rīcībā un vēlas, var pievienot arī diļļu un pētersīļu lapiņas) sasmalcina, ieber ūdenī, ieliek tvaicējamo paliktni. Ūdeni uzvāra, tad pievieno vīnu un noregulē uz mazāku liesmu, lai strauji nevārītos.

2

Svaigām vistas filejām nogriež cīpslas, ja tādas ir, novieto uz tvaicējamā paliktņa, pārkaisa ar sāli, maltiem pipariem, garšvielām un ļauj tvaicēties – aptuveni 20–30 minūtes, pēc 10–15 minūšu tvaicēšanas filejas apgriež uz otru pusi, atkal pārkaisa ar garšvielām un turpina tvaicēt, kamēr gatavas.

3

Tvaicēto gaļu sagriež šķēlītēs un pasniedz. Tā lieliski sader ar dārzeņiem, kas bagāti ar C vitamīnu, piemēram, papriku, tomātiem, brokoļiem, tad tā noderēs par uzkodu, taču, ja pasniedz ar kartupeļu biezeni un mērci, tad noderēs kā pamatēdiens.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni