Ar kaltētām baravikām pildītas vistas filejas bumbiņas Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Aigars Jansons, «Zaķīša» receptes
Vērtējums:

Bieži vistas fileja sanāk sausa, taču šīs vistas bumbiņas ir ļoti sulīgas. Gatavošanas tehnoloģija līdzīga Kijevas kotlešu gatavošanai, taču pildīsim vistas bumbiņas ar kaltētām baravikām. Latvijā baravikas kaltē ļoti daudzi un parasti no tām vāra zupu. Šī ir vēl viena recepte, kā var izmantot kaltētas sēnes. Baravikas piedos vistas filejai savdabīgu meža akcentu. Ar sēnēm pildītās vistas filejas bumbiņas var pasniegt arī svētku galdā. Viesi būs patīkami gastronomiski pārsteigti un paēduši, jo cilvēkam pietiek ar vienu šādu bumbiņu.

 

Nepieciešams:

  • 3 vistas krūtiņas filejas gabali,
  • sauja kaltētu baraviku,
  • 120 g sviesta,
  • pētersīļu lapas,
  • dilles,
  • ola,
  • milti,
  • rīvmaize,
  • sāls, pipari,
  • augu eļļa.

 

Gatavošana:

1

Kaltētās baravikas vāra apmēram 30 minūtes, tad tās ņem ārā no ūdens. Kad sēnes atdzisušas, tām nospiež lieko ūdeni un smalki sagriež.

2

Mīkstam sviestam pievieno sasmalcinātās baravikas, nedaudz sakapātu zaļumu, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu labi samaisa. Ar divām karotēm izveido no masas ovālas piciņas un ieliek tās ledusskapī, lai sacietē.

3

Vistas krūtiņai ir lielā fileja un mazā fileja. Mazos filejas gabaliņus nogriež no lielajiem, visiem uzklāj pārtikas plēvi un ar gaļas āmuriņu tos izklapē, uzkaisa sāli. Mazās filejas noliek atsevišķi.

4

Mazajā filejā ietin atdzesēto sviesta un sēņu masas piciņu, tad to ievieto lielās filejas gabalā un izveido apaļas bumbiņas, kuras uz 30–40 minūtēm ievieto ledusskapī.

5

Olai pievieno šķipsniņu sāls, nedaudz auksta ūdens, ēdamkaroti miltus un visu labi sablenderē.

6

Vistas bumbiņas apmērcē olā, pēc tam – miltos, tad atkal olā un visbeidzot rīvmaizē. Ievieto ledusskapī uz 40 minūtēm.

7

Eļļu uzkarsē līdz 180 grādiem un liek tajā fritēties vistas filejas bumbiņas līdz zeltainai krāsai, tas ir, apmēram 1–1,5 minūtes. Bumbiņas izņem ārā un noliek uz papīra virtuves dvieļa, lai notek liekā eļļa.

8

Pēc tam turpina gatavot cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 30–40 minūtes. Tās var pasniegt ar kartupeļiem, rīsiem vai dārzeņiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...