Ar kazas sieru, medu un valriekstiem pildītas vīģes Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nereti pie mums veikalos var ieraudzīt ne vien žāvētas, bet arī svaigas vīģes. No tām var pagatavot oriģinālu uzkodu, pildot ar kazas sieru, medu un valriekstiem. Protams, var izvēlēties arī kādus citus riekstus, bet kazas siera vietā ņemt mocarellu vai kādu zilo sieru. Vīģu saldo garšu izcels pildījumam pievienoti kaperi vai sakapātas olīvas. Un fantastisku garšu salikumu iegūst, ja pildīto vīģi ietin plānajā Parmas šķiņķa – prošuto – šķēlītē.

Nepieciešams:

  • 6 vidējas vīģes,
  • kazas siers,
  • sasmalcināti valrieksti,
  • nedaudz medus,
  • sāls, malti melnie pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Vīģēm izgriež kātiņu un veic divus krusteniskus iegriezumus tā, lai vīģe turas kopā, bet vidū varētu ievietot pildījumu – ar tējkaroti tur ievieto mīkstu kazas sieru, pārber ar riekstiem un uzpilina nedaudz medus. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

2

Pildītās vīģes novieto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 5–7 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...