Nereti pie mums veikalos var ieraudzīt ne vien žāvētas, bet arī svaigas vīģes. No tām var pagatavot oriģinālu uzkodu, pildot ar kazas sieru, medu un valriekstiem. Protams, var izvēlēties arī kādus citus riekstus, bet kazas siera vietā ņemt mocarellu vai kādu zilo sieru. Vīģu saldo garšu izcels pildījumam pievienoti kaperi vai sakapātas olīvas. Un fantastisku garšu salikumu iegūst, ja pildīto vīģi ietin plānajā Parmas šķiņķa – prošuto – šķēlītē.
Nepieciešams:
Vīģēm izgriež kātiņu un veic divus krusteniskus iegriezumus tā, lai vīģe turas kopā, bet vidū varētu ievietot pildījumu – ar tējkaroti tur ievieto mīkstu kazas sieru, pārber ar riekstiem un uzpilina nedaudz medus. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
Pildītās vīģes novieto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 5–7 minūtes.