Vistu spārniņi ar garšaugiem cepammaisā Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Kristīne Strazdiņa
Vērtējums:

Pavāra ieteikums:

  1. Cepammaiss ir universāla un labi izdomāta lieta, jo tajā var cept sulīgus cepešus ne tikai no vistas, bet arī no citām gaļām (lielos cepešus gan labāk iepriekš iemarinēt), kā arī zivis. Tajā visas no gaļas iztecējušās suliņas neizgaro, bet paliek turpat maisā, līdz ar to gaļa izcepas mīksta, sulīga un garšīga – tāpēc var arī neizmantot eļļu. Tikpat labi veģetārajā variantā tur var cept tikai dārzeņus ar garšaugiem.
  2. Ja ir gaidāmi viesi vai ir vēlēšanās pagatavot ēdienu vienā reizē bez liekām rūpēm, nepārtrauktas stāvēšanas pie plīts un bez trauku kalniem, tad šī ir īstā recepte, kuras sastāvdaļas var mainīt pēc savas izvēles un garšas izjūtas. Tas ir ideāls ēdiens gan steidzīgajā ikdienā, gan svētku svētku reizē, jo viss gatavojas kopā vienā cepammaisā.
  3. Gan dārzeņi, gan gaļa ir sulīgi, pārņēmuši viens no otra smaržu un garšu, turklāt aromātiskie garšaugi lieliski papildina garšu buķeti.
  4. Man pašai spārniņi ļoti garšo, bet dažreiz tie pārcepas un sanāk par sausu. Kopš tos cepu cepammaisā, tas nekad nav noticis. Mūsu ģimenei tas ir ļoti ekonomisks ēdiens, jo kartupeļi, burkāni, sīpoli un ķiploki mums nāk no laukiem, atliek tikai nopirkt gaļu. Iesaku pamēģināt arī jums.

Nepieciešams:

  • 6–10 vistu spārniņi
  • 2 vidēji burkāni
  • 1 liels sīpols
  • 1–2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploku spiedi
  • 2–3 ēdamkarotes eļļas
  • dažādi kaltēti garšaugi (man bija raudene, saukta arī par oregano, baziliks, timiāns, Vidusjūras garšaugu maisījums; pēc izvēles var izmantot jebkurus garšaugus),
  • piparu maisījums un/vai svaigi malti melnie pipari
  • sāls
  • cepamais maiss (izmantoju «Paclan» cepamos maisus, kuri vienā iepakojumā ir 6 gabali un nopērkami «Drogās», kā arī citur)

Gatavošana:

1

Spārniņus noskalo, nosusina, ieliek cepamajā maisā, tiem pievieno nomizotus un sagrieztus kartupeļus (ja izmanto), burkānus, sīpolus, ķiplokus.

2

Mazā bļodiņā sajauc eļļu ar izvēlētajiem garšaugiem, pipariem un sāli un maisījumu uzlej cepammaisā esošajai gaļai un dārzeņiem.

3

Maisa galu aiztaisa ciet un maisu turot rokās, lēni un maigi apmaisa tajā esošos produktus. Lēni tāpēc, ka maiss var saplīst – man vienreiz tā gadījās. Var arī pirms ievietošanas apmaisīt bļodā.

4

Lielajā cepamajā pannā ieliek cepampapīru, tajā uz sāniem ieliek cepamo maisu (jāuzmanās, lai maiss nesaskartos ar karstajiem plīts elementiem) un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30–35 minūtes (ar kartupeļiem – kādas 40 minūtes). Vienu reizi cepšanas laikā maisu apgriež uz otriem sāniem. Man patīk visu apbrūnināt, tādēļ, kad viss ir gatavs, attaisu maisu vaļā, izlieku tā saturu uz cepampapīra un ļauju visam nedaudz apbrūnināties vēl minūtes 10.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...