Garneles kokosriekstu un ķiploku mērcē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 500 g garneļu (notīrītu, bez astes)
  • 1 ēdamkarote nesālīta sviesta
  • 1 ēdamkarote olīveļļas vai citas augu eļļas
  • 1 tējkarote saldās paprikas pulvera
  • 1/2 tējkarotes kaltētu ķiploku pulvera
  • sāls pēc garšas

Mērcei

  • 1 kārba (400 ml) konservēta kokosriekstu dzēriena (piena)
  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 1 ēdamkarote zivju mērces
  • 2 tējkarotes kukurūzas cietes
  • 1 tējkarote medus
  • 2 ēdamkarotes koriandra lapu
  • šķipsna čili pārslu (pēc vēlēšanās)
  • šķipsna maltu melno piparu (pēc vēlēšanās)

Gatavošana:

1

Garneles liek bļodā, piemet sāli, paprikas un ķiploku pulveri. Labi sajauc un noliek malā. Smalki sagriež sīpolu. Sasmalcina ķiploku daivas un koriandra lapiņas.

2

Lielā pannā uzkarsē eļļu un sviestu. Ieliek garneles vienā kārtā, cep apmēram 1 minūti, tad pagriež uz otru pusi un cep vēl vienu minūti. Izņem no pannas, noliek malā.

3

Samazina siltumu līdz minimumam un uz pannas liek sīpolu un ķiplokus. Karsē aptuveni 3 minūtes.

4

No kokosriekstu piena nolej nelielu daļu, ko sajauc ar kukurūzas cieti. Pārējo kokosriekstu pienu ielejiet pannā, pievieno citronu sulu, zivju mērci, medu un karsē pāris minūšu, tad iemaisa kukurūzas cieti, piemet pusi koriandra lapiņu, pieliek apceptās garneles un karsē, līdz viss uzvirst – apmēram 1–2 minūtes.

5

Tūlīt pasniedziet, pārkaisot ar atlikušajām koriandra lapiņām un čili pārslām vai maltiem melnajiem pipariem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju, Pamatēdieni, Zivju ēdieni