Garneles kokosriekstu un ķiploku mērcē
Nepieciešams
500 g garneļu (notīrītu, bez astes)...
Nepieciešams:
Saldos kartupeļus nomizo un sagriež puscentimetru plānās (ne biezākās!) šķēlītēs. Sīpolu nomizo, smalki sakapā. Pētersīļu lapiņas noskalo, sasmalcina. Sieru sarīvē.
Cepamā trauka dibenu iesmērē ar sviestu vai eļļu, tajā izlīdzina sasmalcinātos sīpolus, tiem virsū stāvus uz viena sāna izkārto sagrieztās saldo kartupeļu šķēlītes, ļaujot tām pavisam nedaudz sakristies ieslīpi. Visu pārlej ar saldo krējumu, vienmērīgi pārkaisa ar ķiploku pulveri, maltiem melnajiem pipariem, sāli un rīvēto sieru.
Ievieto līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī režīmā «augša–apakša», cep 45–60 minūtes. Pēc 40 minūtēm pārbauda, iedurot kartupeļos dakšiņu – ja tie mīksti, tad izņemt ārā ātrāk. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem.