Cūkgaļas karijs ar dārzeņiem
Nepieciešams:
500 g cūkgaļas filejas,
2–4 kartupeļi,...
Nepieciešams:
Karbonādes gabalā šķērsām izdara vairākus griezienus, gaļu iegriežot, bet nesagriežot šķēlēs. Tas ļaus gaļai piesātināties ar garšvielām un labāk izcepties. Iegriezumos ievieto ripiņās sagrieztus ķiploka daivu gabaliņus, iekaisa sāli un garšvielas. Ar garšvielām ierīvē visu gaļas gabalu.
Tad gaļu ievieto cepamajā traukā un uzliek cieši piegulošu vāku vai arī vispirms ietin folijas loksnē, rūpīgi nolokot un aizdarot ciet maliņas un cep 200 °C temperatūrā 40–60 minūtes. Pirms izņemšanas pārbauda gaļas gatavību.