Ar ķiplokiem cepta karbonāde Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kg cūkas karbonādes gabala,
  • 5 prāvas ķiploka daivas,
  • kvalitatīva sāls,
  • pipari un citas garšvielas – pēc vēlēšanās.

Gatavošana:

1

Karbonādes gabalā šķērsām izdara vairākus griezienus, gaļu iegriežot, bet nesagriežot šķēlēs. Tas ļaus gaļai piesātināties ar garšvielām un labāk izcepties. Iegriezumos ievieto ripiņās sagrieztus ķiploka daivu gabaliņus, iekaisa sāli un garšvielas. Ar garšvielām ierīvē visu gaļas gabalu.

2

Tad gaļu ievieto cepamajā traukā un uzliek cieši piegulošu vāku vai arī vispirms ietin folijas loksnē, rūpīgi nolokot un aizdarot ciet maliņas un cep 200 °C temperatūrā 40–60 minūtes. Pirms izņemšanas pārbauda gaļas gatavību.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Lieldienas, Ziemassvētki