Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Nepieciešams:
Kartupeļus nemizo, tikai kārtīgi nomazgā, katru ietin folijas loksnītē, liek cepeškrāsnī un cep līdz 200–220 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes, līdz ir gandrīz gatavi. Tad izņem ārā, nedaudz atdzesē, pārgriež uz pusēm un viduci ar karoti izdobj.
Sagatavo pildījumu – sīpolu nomizo un smalki sasmalcina, lasi sagriež mazos gabaliņos, parmezānu sarīvē. Traukā sajauc kopā izgrebtos kartupeļu vidiņus, sīpolus, lasi, skābo krējumu, mārrutkus, iemaisa sāli un maltos piparus pēc garšas. Iegūto masu pilda kartupeļos, tos novieto uz cepamās plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, pārkaisa ar parmezānu. Ievieto cepeškrāsnī un cep vēl 10–15 minūtes.