Ar malto gaļu pildīti kabači Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 4 mazi apaļie kabači,
  • 250 g maltās gaļas,
  • 2–3 burkāni,
  • 1 sīpols,
  • 1 ola,
  • pus glāze sakapātu pētersīļu lapiņu,
  • 1–2 ķiploka daiviņas,
  • 3–4 ēdamkarotes rīvēta siera,
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes,
  • nedaudz taukvielu apcepšanai,
  • šķipsna maltu melno piparu,
  • sāls pēc garšas.

Gatavošana:

1

Maltajai gaļai pievieno sakapātus pētersīļus un ķiplokus, olu, rīvmaizi, sāli, piparus un sajauc viendabīgā masā. Kabačus nomazgā, nogriež augšiņas kā cepurītes un ar saldējuma karoti izgrebj mīkstumu, atstājot apmēram 1 cm biezas malas. Burkānus sarīvē salmiņos, sīpolus sagriež kubiciņos.

2

Uzkarsē pannu ar taukvielām, tajās apcep sīpolus un burkānus. Pievieno ar garšvielām sagatavoto malto gaļu un nedaudz apcep. Masu pilda kabačos, uzliek nogrieztās cepurītes, novieto cepamajā traukā, visu ievieto līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 30–40 minūtes.

3

10 minūtes pirms cepšanas beigām noņem kabaču cepurītes un pārkaisa ar rīvēto sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni