Ar sēnēm pildīti kartupeļu plāceņi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 500 g kartupeļu
  • ~50 g miltu
  • 30 g rīvmaizes
  • 1 ola
  • sāls
  • taukvielas apcepšanai

Pildījumam

  • 250 g šampinjonu vai citas sēnes
  • 20 g taukvielu
  • 40 g sīpolu
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pasniegšanai

  • 50 g skābā krējuma

Gatavošana:

1

Pildījumam sīpolus nomizo un sasmalcina, šampinjonus notīra un sagriež, apcep kopā taukvielās pēc izvēles, cepot pieliek sāli, piparus un kārtīgi samaisa.

2

Kartupeļus nomizo, novāra sālsūdenī un vēl karstus saspaida. Pievieno olu un nedaudz miltu. Izklāj masu uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un izrullē.

3

No kartupeļu masas izspiež aplīšus (10 cm diametrā), vidū liek pildījumu, aizloka ciet, saspiež maliņas un veido plācenīšu formā.

4

Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar rīvmaizi un no abām pusēm apcep vai nu pannā taukvielās pēc izvēles, vai uz cepamās plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs, līdz 220 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Sēņu ēdieni, Pankūkas