Ar sieru pildītas ceptas bietes Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Bietes mūsu ēdienos ir jau sen, bet ir liels prieks, ka pavāri atrod arvien jaunus veidus, kā un kur tās var izmantot. Jo biešu lietošanas iespējas ir ļoti plašas – tās var noderēt gan kā uzkoda, gan pamatēdiens, gan arī kā deserta sastāvdaļa. Tāpēc gribētos teikt – universāls dārzenis.

Nepieciešams:

  • 4 nelielas svaigas bietes
  • 100 g svaigais kazas siers (vai kāds cits svaigais siers)
  • 30 g valrieksti
  • 1 ķiploka daiviņa.

Gatavošana:

1

Bietes izvāra līdz tās mīkstas. Atdzesē un nomizo. Nogriež bietes apakšā nelielu gabaliņu, lai tās būtu stabilākas. Nogriež bietēm tādu kā vāciņu un ar nelielu nazīti izgrebj apmēram 1/3 bietes mīkstuma (ārā nemetam, var izmantot salātiem vai zupai).

2

Sagatavo pildījumu – mazā bļodā liek sieru, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, grauzdētus valriekstus un visu saspaida ar dakšiņu. Pilda izgrebtās bietes.

3

Liek uz cepamās plāts un cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas