Bietes mūsu ēdienos ir jau sen, bet ir liels prieks, ka pavāri atrod arvien jaunus veidus, kā un kur tās var izmantot. Jo biešu lietošanas iespējas ir ļoti plašas – tās var noderēt gan kā uzkoda, gan pamatēdiens, gan arī kā deserta sastāvdaļa. Tāpēc gribētos teikt – universāls dārzenis.
Nepieciešams:
Bietes izvāra līdz tās mīkstas. Atdzesē un nomizo. Nogriež bietes apakšā nelielu gabaliņu, lai tās būtu stabilākas. Nogriež bietēm tādu kā vāciņu un ar nelielu nazīti izgrebj apmēram 1/3 bietes mīkstuma (ārā nemetam, var izmantot salātiem vai zupai).
Sagatavo pildījumu – mazā bļodā liek sieru, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, grauzdētus valriekstus un visu saspaida ar dakšiņu. Pilda izgrebtās bietes.
Liek uz cepamās plāts un cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.