Ar sieru un spinātiem pildīti lielie gliemežvāki Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Itālieši ražo dažādus makaronu izstrādājumus, kurus paredzēts pildīt. Vieni no tādiem ir lielie gliemežvāki jeb konkiljoni.

Nepieciešams:

  • 1 paciņa makaronu «Conchiglioni»,
  • 300–400 ml labas tomātu mērces, piemēram, salsas tomātu mērce «Spilva»,
  • 200 g rīvēta, labi kūstoša siera – pēc vēlēšanās.

Pildījumam:

  • 1–2 ēdamkarotes sviesta,
  • 200 g spinātu,
  • 250 g mocarellas siera,
  • 50 g parmezāna vai kāda cita cietā siera.

Gatavošana:

1

Konkiljonus liek verdošā ūdenī, vāra apmēram 6 minūtes – tā, lai vēl nebūtu pilnīgi gatavi, tad nokāš.

2

Sagatavo sastāvdaļas pildījumam – spinātus sakapā, abus sierus sarīvē. Tad pannā izkausē sviestu, tajā apcep spinātus un tad tajos iemaisa sarīvēto mocarellu un parmezānu. Pannu noņem no pavarda un tās saturu ar karoti iepilda konkiljonos.

3

Cepamajā traukā ielej tomātu mērci, pa virsu kārto pildītos makaronu izstrādājumus. Ja vēlas tos pārber ar rīvētu sieru. Ievieto līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes. Pasniedz siltus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Makaroni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...