Nepieciešams:
Kartupeļus nemizo, tikai kārtīgi nomazgā ar suku, tad liek vedošā ūdenī un lēni vāra pusmīkstus – apmēram 10 minūtes. Izvārītiem kartupeļiem nogriež virsiņu un nedaudz izdobj mīkstumu.
Sīpolu nomizo, sasmalcina. Šķiņķi un speķi sagriež mazos gabaliņos. Uz pannas liek speķi, patecina taukus, tajos liek sīpolu un apcep zeltainu, tad pievieno šķiņķi un brīdi visu apcep. Pāris ēdamkarotes šķiņķa noliek sānis, pārējo sajauc ar krējumu, pēc garšas pieliekot sāli un piparus, pilda kartupeļos, pārkaisa pāri rīvēto sieru un ievieto cepamtraukā. Apakšā palej nedaudz buljona vai karsta ūdens, ievieto sakarsētā līdz 180–200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un sautē mīkstus apmēram 15 minūtes.
Pēc izņemšanas katru kartupeli rotā ar dažiem gabaliņiem malā atliktā šķiņķa un sasmalcinātiem zaļumiem.