Ar Vidusjūras salātiem pildīta paprika Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (2 porcijām):

  • 2 liela izmēra paprikas,
  • 200 g ķirštomātu,
  • 150 g grilētas paprikas,
  • 1 sīpols,
  • 2–3 anšovi,
  • 1–2 ēdamkarotes kaperu,
  • svaigi zaļumi pēc izvēles,
  • malti pipari pēc garšas,
  • fetas siers pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Paprikām nogriež augšējo daļu kā cepurīti, izgriež serdi un izkrata sēklas.

2

Sīpolu nomizo un sagriež smalkos kubiciņos. Tos sakarsētā pannā uz lēnas uguns apcep caurspīdīgus. Tad pievieno uz pusēm sagrieztus tomātus un smalkākos gabaliņos sagrieztu grilēto papriku. Dažas minūtes apcep.

3

Bļodā sajauc apceptos dārzeņus ar smalki sakapātiem anšoviem, kaperiem, zaļumiem un pipariem. Salātus pilda paprikās un uzliek «vāciņus».

4

Cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 10–15 minūtes, līdz paprika nedaudz aprāvusies un miziņa sačokurojusies. Pasniedzot virspusē uzber drupinātu fetas sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Siltie, Dārzeņu salāti

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...