Ar Vidusjūras salātiem pildīta paprika Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (2 porcijām):

  • 2 liela izmēra paprikas,
  • 200 g ķirštomātu,
  • 150 g grilētas paprikas,
  • 1 sīpols,
  • 2–3 anšovi,
  • 1–2 ēdamkarotes kaperu,
  • svaigi zaļumi pēc izvēles,
  • malti pipari pēc garšas,
  • fetas siers pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Paprikām nogriež augšējo daļu kā cepurīti, izgriež serdi un izkrata sēklas.

2

Sīpolu nomizo un sagriež smalkos kubiciņos. Tos sakarsētā pannā uz lēnas uguns apcep caurspīdīgus. Tad pievieno uz pusēm sagrieztus tomātus un smalkākos gabaliņos sagrieztu grilēto papriku. Dažas minūtes apcep.

3

Bļodā sajauc apceptos dārzeņus ar smalki sakapātiem anšoviem, kaperiem, zaļumiem un pipariem. Salātus pilda paprikās un uzliek «vāciņus».

4

Cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 10–15 minūtes, līdz paprika nedaudz aprāvusies un miziņa sačokurojusies. Pasniedzot virspusē uzber drupinātu fetas sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Siltie, Dārzeņu salāti