Kartupeļu salāti Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Salātiem:

  • 700 g kartupeļu,
  • 1 tējkarote garšvielu maisījuma «Anniņa» (vai cits līdzīgs kaltētu garšaugu maisījums bez sāls),
  • 1 tējkarote sāls,
  • 1 neliels, smalki sakapāts sīpols,
  • 4 ēdamkarotes (60 ml) baltvīna etiķa,
  • 2 ēdamkarotes cukura,
  • lociņi, pētersīļu lapiņas vai citi zaļumi pēc izvēles.

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes majonēzes,
  • 2 ēdamkarotes skāba krējuma,
  • 2 šķipsnas cukura,
  • šķipsna sāls,
  • šķipsna ķiploku pulvera,
  • šķipsna maltu melno piparu.

Gatavošana:

1

Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež pus centimetru biezās šķēlītēs. Liek katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai tie ir apklāti, piemet sāli, garšvielu maisījumu «Anniņa», uzvāra un pēc tam vāra 3 minūtes, pievieno etiķi, sakapātu sīpolu un cukuru. Uzvāra un vāra vēl 3–4 minūtes, tad noņem no pavarda un ļauj pastāvēt karstajā ūdenī zem vāka vēl 10 minūtes. Pēc tam notecina sietā lieko šķidrumu.

2

Nelielā trauciņā sajauc majonēzi, krējumu, cukuru, ķiploku pulveri, sāli, piparus un smalki sakapātus lociņus, sajauc ar nokāstajiem kartupeļiem un kārtīgi izmaisa. Pasniedz atdzesētus, rotā ar pētersīļu lapiņām un dažiem lociņiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...