Avokado un apelsīnu salāti
Nepieciešams:
1 avokado,
1 apelsīns,
1 ēdamkarote...
Nepieciešams
Salātiem:
Mērcei:
Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež pus centimetru biezās šķēlītēs. Liek katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai tie ir apklāti, piemet sāli, garšvielu maisījumu «Anniņa», uzvāra un pēc tam vāra 3 minūtes, pievieno etiķi, sakapātu sīpolu un cukuru. Uzvāra un vāra vēl 3–4 minūtes, tad noņem no pavarda un ļauj pastāvēt karstajā ūdenī zem vāka vēl 10 minūtes. Pēc tam notecina sietā lieko šķidrumu.
Nelielā trauciņā sajauc majonēzi, krējumu, cukuru, ķiploku pulveri, sāli, piparus un smalki sakapātus lociņus, sajauc ar nokāstajiem kartupeļiem un kārtīgi izmaisa. Pasniedz atdzesētus, rotā ar pētersīļu lapiņām un dažiem lociņiem.