Šie sātīgie salāti var aizstāt pamatēdienu. Jo sevišķi gardi tie ir ar jaunajiem kartupeļiem, kuri mūsu lielveikalu plauktos no ārzemēm nonāk jau agri pavasarī.
Nepieciešams:
Mērcei:
Kartupeļus kārtīgi nomazgā un vāra, līdz tie ir gatavi, bet nav izšķīduši. Noliek nedaudz padzist un tad nomizo un sagriež 4 daivās. Olas cieti novāra, atdzesē, nomizo, sagriež 4 daļās vai pēc vēlēšanās smalkāk.
Gurķus nomizo, gareniski pārgriež 2 daļās (pavasara siltumnīcu gurķiem izgriež sēklotni – tas mazinās «siltumnīcas piegaršu» un pasargās salātus no ūdeņainības), sagriež šķēlēs. Salātu lapas sagriež vai saplēš ar rokām. Sīpolu nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež šķēlēs.
Sajauc visas mērces sastāvdaļas.
Bļodā liek sagrieztos kartupeļus, gurķus, salātus, sīpolus, pārlej ar mērci, ja vajag pievieno vēl sāli un maltus melnos piparus, izmaisa. Virsū novieto olas un pārkaisa ar lociņiem.