Burkānu salāti korejiešu gaumē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 500 g burkānu
  • 1–2 ķiploka daiviņas
  • 3–4 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2 ēdamkarotes vīna etiķa (6%)
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • nedaudz sezama sēkliņu
  • dažas koriandra lapiņas

Garšvielu maisījumam:

  • 1/2 tējkarote smalki saberztu koriandra sēklu
  • 1/2 tējkarote maltu melno piparu
  • 1/2 tējkarote (vai mazāk) maltu čili piparu

Gatavošana:

1

Burkānus nomazgā, nomizo, sarīvē uz tā saucamās korejiešu burkānu rīves – tā lai veidojas plānas, nūdelēm līdzīgas strēmelītes. Liek bļodā, pārkaisa ar cukuru, garšvielu maisījumu (var izmantot arī veikalā nopērkamo garšvielu maisījumu korejiešu burkāniem), sāli un pārlej ar etiķi. Visu labi samaisa un atstāj, lai 10–15 minūtes ievelkas.

2

Ķiplokus nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi. Augu eļļu sakarsē (bet neuzvāra!) pannā vai katliņā, pārlej ķiplokiem, samaisa, ļauj brīdi iestāvēties, tad pievieno burkāniem un visu kārtīgi samaisa.

3

Sagatavotos salātus liek aizvākojamā traukā, uzliek vāciņu un ievieto ledusskapī. Var ēst pēc vienas vai divām stundām, bet ir garšīgāk, ja ledusskapī patur 12 stundas. Var uzglabāt ledusskapī 10–14 dienas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti