Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Nepieciešams:
Mīklu atlaidina un salipina kopā vienā lielā loksnē, ja tā ir vairākos gabaliņos. Vislabāk to var izdarīt ar dakšiņas palīdzību, to sabakstot savienojuma vietās, kad mīkla ir atlaidusies.
Bļodiņā sakuļ olu. Nedaudz apslauka mīklu ar olu un tad bagātīgi pārkaisa ar sieru pa visu mīklu. Pārkaisa picas garšvielu.
No garākās malas sāk rullēt mīklu uz augšu, veidojot ruleti. Kad sarullēta, noliek rulli uz galda ar šuvi uz leju. Griež aptuveni 2 cm biezās ripās.
Šķēlītes liek guļus uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cenšas katram gabaliņam mīklas galu palikt apakšā, lai cepoties rullīši neattinas.
Visus rullīšus apsmērē ar olu.
Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20−25 minūtes.