Ātrie pīrādziņi ar vārītām olām un lociņiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šie pīrādziņi ir ne vien gardi, bet arī ātri pagatavojami. Ja netīk olas vai lociņi, tos var pildīt arī ar kaut ko citu, piemēram, krabju nūjiņām, vārītiem dārzeņiem u.tml.

Nepieciešams:

  • vairākas plāksnes saldētas bezrauga kārtainās mīklas,
  • 3−4 cieti vārītas olas,
  • saišķis lociņu,
  • 2−3 ēdamkarotes sviesta,
  • sāls, malti melnie pipari,
  • 1 ola pārsmērēšanai,
  • sezama sēkliņas pārkaisīšanai.

Gatavošana:

1

Olas novāra, atdzesē, noloba, sasmalcina.

2

Lociņus smalki sagriež. Pannā izkausē sviestu, piemet lociņus, pārkaisa ar sāli, pipariem un pavisam īsu mirkli, pat ne minūti – tā, lai lociņi nezaudē savu zaļo krāsu – apmaisot apcep, tūlīt ņem nost no pavarda un no pannas pārliek citā traukā. Pievieno olas, visu kārtīgi samaisa un to laiciņu, kamēr gatavo pīrādziņus, ievieto ledusskapī atdzesēties.

3

Kārtaino mīklu īsu brīdi atlaidina, tūlīt pat izrullē un sagriež kvadrātos. Kvadrāta vienā pusē liek olu un lociņu pildījumu, uzloka virsū otru pusi un aizspiež ciet malas. Var piespiest ar dakšiņu, lai tās cepšanas laikā nevērtos vaļā.

4

Pīrādziņus kārto cepamajā plātī uz cepamā papīra, apsmērē ar sakultu olu. Liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10−15 minūtes, kamēr pīrādziņi kļūst zeltaini.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Svētki, Lieldienas, Līgo svētki, Ziemassvētki