Thai vista vokpannā
Nepieciešams:
400 g vistas filejas,
400 g...
Avīzē ietīta cepta siļķe savulaik bijusi ļoti iecienīts ēdiens – gan lēts, gan varen sātīgs. Var cept kā ugunskura oglēs, tā virtuvē – plītī, cepeškrāsnī vai grilā. Ja uztrauc tas, ka var rasties kāds kaitējums veselībai no avīzes, tad siļķi tin cepampapīrā.
Nepieciešams:
Iztīra siļķi, atstājot tai galvu un asti, tad kārtīgi ietin vairākās saslapinātas avīzes kārtās. Tālākais atkarīgs no tā, kā cep.
Ugunskurā vai plītī vīstokli ar siļķi liek uz oglēm un, apgrozot no abām pusēm, apmēram 15–20 minūšu laikā kārtīgi apcep – tā, ka papīrs pat nedaudz apgruzd.
Cepeškrāsnī cep kārtīgi – līdz 220°C – uzkarsētā krāsnī apmēram 30 minūtes.
Pasniedz ar vārītiem vai ugunskurā ceptiem kartupeļiem, biezpienu ar skābo krējumu un kefīru vai rūgušpienu.