Avīzē ietīta cepta siļķe Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Gunta Liepiņa
Vērtējums:

Avīzē ietīta cepta siļķe savulaik bijusi ļoti iecienīts ēdiens – gan lēts, gan varen sātīgs. Var cept kā ugunskura oglēs, tā virtuvē – plītī, cepeškrāsnī vai grilā. Ja uztrauc tas, ka var rasties kāds kaitējums veselībai no avīzes, tad siļķi tin cepampapīrā.

 

Nepieciešams:

  • trekna sālīta siļķe (var būt arī mazsālīta; ja gadās ļoti sāļa, to vispirms ūdenī nomērcē).

 

Gatavošana:

1

Iztīra siļķi, atstājot tai galvu un asti, tad kārtīgi ietin vairākās saslapinātas avīzes kārtās. Tālākais atkarīgs no tā, kā cep.

2

Ugunskurā vai plītī vīstokli ar siļķi liek uz oglēm un, apgrozot no abām pusēm, apmēram 15–20 minūšu laikā kārtīgi apcep – tā, ka papīrs pat nedaudz apgruzd.

3

Cepeškrāsnī cep kārtīgi – līdz 220°C – uzkarsētā krāsnī apmēram 30 minūtes.

4

Pasniedz ar vārītiem vai ugunskurā ceptiem kartupeļiem, biezpienu ar skābo krējumu un kefīru vai rūgušpienu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...