Avokado un garneles veido lielisku garšu kombināciju, kas labi piesien dūšu un palutina organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem. Ja avokado būs labi nogatavojies un garneles pareizi sagatavotas, salāti vienkārši nevar neizdoties. Svētkos tos var pasniegt avokado pusītēs vai pa kārtām kokteiļu glāzēs, bet ikdienas lutināšanā – vienkārši bļodiņā.
Nepieciešams:
Vispirms sagatavo iepriekš atlaidinātas garneles – nogriež galvu, tad, stingri turot asti, īkšķi pabīda zem čaulas un to atdala, ar asu nazi pārgriež muguru, izņem orgānus, notīrīto garneli nomazgā ar aukstu ūdeni, nosusina uz virtuves dvieļa.
Smalki sakapā ķiplokus. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno ķiplokus, un uz lēnas uguns apcep. Pievieno garneles un cep, līdz tās uzsūkušas pannas aromātus un garšu. Beigās pievieno sāli, apmaisa, izņem no pannas un noliek bļodiņā.
Salātus ar rokām saplucina mazākos gabalos, pievieno ganrelēm. Arī pārējās sastāvdaļas, ja tādas izmanto, un, protams, nomizotu avokado sadala mazākos gabaliņos.
Ja salātus pasniedz uzreiz, tad tos var sajaukt ar mērci, bet, ja vēlāk, tad mērci tikai pārlej pāri, bet nemaisa.