Dažkārt pietiek vien ar trim sastāvdaļām, lai radītu izcili gardu maltīti – šis ēdiens tam ir lielisks pierādījums. Ceptās baklažānu ripiņas ar maigo siera cepurīti var būt gan uzkoda, gan piedeva kādam gaļas ēdienam.
Nepieciešams:
Baklažānu sagriež ripiņās. Tas ir viltīgs dārzenis – lai nebūtu gumijots un sīksts, to ieteicams iepriekš apkaisīt ar sāli un atstāt nedaudz ievilkties, lai pēc tam ceptu nelielā eļļas daudzumā.
Sagriež tomātus vidēji biezās šķēles. Ja izmanto ķiršu tomātus, tad tos sagriež mazākās daiviņās. Šķēlēs jāsagriež arī mocarellas siers.
Baklažānu ripas uz sakarsētas pannas apcep no vienas puses, tad apgriež, liek virsū tomāta un siera šķēli, tad pannai uzliek vāku un cep pāris minūtes uz nelielas uguns, līdz siers ir izkusis.
Pasniedz ar svaigu vai kaltētu baziliku.