Sarkano sīpolu ievārījums ar vīnu un čili
Sīpolu ievārījums lieliski garšo ar pastēti, sieru,...
Nepieciešams:
Baklažānu sagriež garās, plānās šķēlēs. Katru šķēli pārkaisa ar sāli, lai sasulojas un kļūst lokanākas.
Kamēr baklažāns sulojas, sagatavo pildījumu. Valriekstus sadrupina, dilles un lociņus sasmalcina, tad visu iemaisa svaigajā sierā. Pēc vēlēšanās pievieno maltus melnos piparus un garšvielas.
Pannā uzkarsētā eļļā apcep baklažānu šķēles no abām pusēm viegli brūnas, tad noņem no pannas un ļauj nedaudz padzist.
Ņem pa baklažāna šķēlei, tās platākajā galā uzliek tējkaroti pildījuma un šķēli sarullē. Virsū novieto pētersīļa lapiņu un sasprauž ar sviestmaižu irbuļiem vai zobu bakstāmajiem.