Baklažānu ruletītes ar sieru un riekstiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 baklažāns,
  • 200 g svaigā siera «Kārums», «Philadelphia» u.tml.,
  • 30 g valriekstu
  • nedaudz lociņus, diļļu un pētersīļu lapiņu,
  • sāls un malti melnie pipari,
  • augu eļļa cepšanai.

Gatavošana:

1

Baklažānu sagriež garās, plānās šķēlēs. Katru šķēli pārkaisa ar sāli, lai sasulojas un kļūst lokanākas.

2

Kamēr baklažāns sulojas, sagatavo pildījumu. Valriekstus sadrupina, dilles un lociņus sasmalcina, tad visu iemaisa svaigajā sierā. Pēc vēlēšanās pievieno maltus melnos piparus un garšvielas.

3

Pannā uzkarsētā eļļā apcep baklažānu šķēles no abām pusēm viegli brūnas, tad noņem no pannas un ļauj nedaudz padzist.

4

Ņem pa baklažāna šķēlei, tās platākajā galā uzliek tējkaroti pildījuma un šķēli sarullē. Virsū novieto pētersīļa lapiņu un sasprauž ar sviestmaižu irbuļiem vai zobu bakstāmajiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...