Biešu un bumbieru salāti ar fitaki sieru Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Ļoti vienkārši pagatavojami salāti, kas lieliski piestāv rudenim, kad dārzos un laukos nogatavojušies dārzeņi, bet augļu kokos – gardi augļi. Turklāt tas ir vēl viens variants kā izmantot bietes uzturā. Šie salāti būs laba uzkoda vieglām pusdienām vai vakariņām.

Nepieciešams:

  • 1 liela vai 2 vidējas bietes,
  • 2 vidēji bumbieri (vēlams sulīgi),
  • 100–150 g fetaki siera,
  • 4–6 saulē kaltēti tomāti,
  • pāris lielu sauju rukolas salātu,
  • mandeļu skaidiņas pārkaisīšanai.

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa,
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 1 tējkarote brūnā cukurs,
  • svaigi malti pipari un sāls.

 

Gatavošana:

1

Bietes un bumbierus sagriež garenās skaidiņās, saulē kaltētos tomātu – nelielos gabaliņos. Sagatavo mērci, sajaucot visas mērces sastāvdaļas.

2

Kārto salātus porcijās – uzliek vienādā daudzumā uz šķīvjiem rukolas salātus, liek sagrieztās bietes, tomātus un bumbierus, uzber gabaliņos sasmalcinātu fetaki sieru. Pārlej ar sagatavoto mērci un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām, kuras apgrauzdētas uz sausas pannas.  

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...