Nepieciešams (16 burgeriem)
Mīklai:
Veģetāro kotlešu masai:
Burgeru pildījumam:
Pēc norādījumiem uz iepakojuma sagatavo mīklu un siltā vietā 40–50 minūtes to uzraudzē.
No mīklas gatavo maza līdz vidēja izmēra bumbiņas, tad tās apsmērē ar sakultu olu un apkaisa ar sēkliņām.
Maizītes cep līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes. Pa to laiku pagatavo burgeru pildījumu.
Sagatavojiet biešu un pupiņu kotlešu masu. Pupiņas, bietes, auzu pārslas, ūdeni, miltus un (sāli, ķiploku, oregano un ķirbju sēkliņas) sablendē.
No iegūtās masas veido kotletes – katrai kotletei nepieciešamas aptuveni 2 ēdamkarotes masas. Tad tās cep pannā ar vāku uz vidējas liesmas – no abām pusēm 5 minūtes. Kad burgermaizītes gatavas, tām ļaujiet nedaudz atdzist un tad pārgriež uz pusēm.
Tomātus un gurķus sagriež šķēlītēs, salātlapas atdala citu no citas un pilda burgerus, brīvi izvēloties secību – uz burgera izkārto sieru, salātlapu, gurķi, kotleti, gurķu–sinepju mērci, tomātu, dīgstus. Lai burgers labāk turētos kopā, to var saspraust ar zobu bakstāmo vai gataviem nopērkamiem sviestmaižu saspraužamajiem kociņiem.