Brieža sāna cepetis svētkiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1–1,5 kg brieža gaļas (viens sāns),
  • 600–700 ml buljona,
  • 70 ml olīveļļas,
  • 1 ēdamkarote augu eļļas.

Garšvielas:

  • 3 ķiploka daiviņas,
  • 1/2 ēdamkarotes melno piparu graudiņu,
  • 1 tējkarote maltas paprikas,
  • pavisam nedaudz sarkano piparu,
  • 1/4 tējkarotes karija,
  • dažas kaltētas kadiķu ogas (var izmantot arī jebkuras skābās ogas – dzērvenes, brūklenes, jāņogas u.c.),
  • šķipsna kaltēta rozmarīna,
  • šķipsna fenheļa sēklu (var izmantot arī ķimenes vai anīsa sēklas),
  • šķipsna sāls.

Gatavošana:

1

Ķiploku daiviņas saspiež, tām pievieno sasmalcinātas pārējās garšvielas un olīveļļu, visu samaisa. Brieža sānu ierīvē ar šo maisījumu, ietin pārtikas plēvē, ievieto ledusskapī – no četrām līdz 12 stundām. Pēc izņemšanas no ledusskapja aptuveni 2 stundas pastāvēt istabas temperatūrā, lai sasiltu.

2

Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 °C temperatūrai. Brieža sānu novieto uz restītēm, gaļu apsmidzina ar augu eļļu un liek cepeškrāsns lejas daļā tā, lai zem tās varētu novietot parasto cepešplāti ar maliņām un viss, kas cepot izdalās, satecētu tajā. Cep vienu stundu. Kad šī stunda iet uz beigām, uzvāra buljonu (var no kubiņiem).

3

Pēc stundas brieža sānu izņem, apgriež uz restītēm otrādi un liek atpakaļ, bet zem restītēm esošajā cepešplātī ielej pusi buljona. Cep vēl vienu stundu, tās laikā pēc 40 minūtēm gaļu izņem no krāsns, vēlreiz apgriež otrādi, cepešplātī ielej atlikušo buljonu un cep vēl aptuveni 15–20 minūtes. Gatavu brieža gaļu ietin folijas un uz 20 minūtēm noliek malā, lai tā atdziest lēnām. Buljonu, kas palicis veidnē, var izmantot gardas cepeša mērces pagatavošanai.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...