Brieža steiks ar dārzeņu piedevām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • brieža muguras karbonāde,
  • jaunie kartupeļi,
  • mazie ķirštomāti,
  • ķiploka daiviņa,
  • sviests,
  • eļļa,
  • sāls un pipari.

Gatavošana:

1

Iekurina grilu un sagatavo steiku: ņem brieža muguras karbonādi un nogriež ap 200 gramu gabalu, kuru atstāj āra temperatūrā uz 20–30 minūtēm, lai tas nav vidū auksts un lai gatavošana būtu vienmērīgāka.

2

Jaunos kartupeļus noskalo, sagriež uz pusēm vai četrās daļās, apslaka ar eļļu un liek uz grila cepties.

3

Steiku iesāla, apber ar pipariem un cep uz tām pašām karstajām restēm.

4

Vienlaikus uz pannas sviestā apcep ķiploka daiviņu un mazos tomātus. Tad uz pannas novieto gatavos kartupeļus un steikus, visu sviestā izsilda 1–2 minūtes un liek uz šķīvja.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki