Nepieciešams (4 personām):
Burkānu piedevai:
Kartupeļu piedevai:
Upeņu mērcei:
Brūkleņu mērcei:
Brieža muguras gabalam notīra plēves un gaļu cieši ietin pārtikas plēvē, tā notur apmēram 2 stundas. Atgriezumus no brieža gaļas vēlāk izmanto mērces pagatavošanai.
Nomizotus, daiviņās sagrieztus kartupeļus liek katlā, pievieno daļu sviesta un mazliet ūdens (tā, lai pārsedz kartupeļus), zariņu timiāna un uz lēnas uguns vāra, līdz kartupeļi mīksti. Burkānus sagriež kubiņos un izvāra sālsūdenī. Marinādei sakuļ eļļu, etiķi un šķipsniņu sāls, tajā iemaisa cukini, ķirbja gabaliņus un nedaudz sasmalcinātas sēnes.
Atgriezumus no brieža muguras katlā apcep atlikušajā sviestā, pārlej ar ūdeni un strauji uzvāra. Pievieno upenes un medu, pavāra 15 minūtes un izberž caur sietu, iegūstot mērci.
Ābolus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs, pievieno brūklenes un katlā karsē, līdz āboli izjūk un kopā ar brūklenēm veido biezeni. To izberž caur sietu, lai mērcē nebūtu brūkleņu miziņu.
Noturēto brieža gaļu sagriež porciju gabalos, bagātīgi uzbārsta svaigi maltus piparus un sāli un no visām pusēm apcep uz pannas, kur iepriekš aprauts timiāns un rozmarīns –gaļu gulda uz apceptajiem garšaugiem. Tad liek cepamajā traukā, apkārt apliek cukini, ķipjus, sēnes, ievieto cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā un cep aptuveni 10–12 minūtes. Pēc tam ļauj 3 minūtes atpūsties, lai pasniedzot gaļas sula neiztecētu pa šķīvi. Visas ēdiena sastāvdaļas kārto uz šķīvja.