Briseles kāpostu salāti Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Briseles kāposti pēc izskata ir tādi mini kāposti, ko visbiežāk izmanto zupās un sautējumos, bet tos ļoti labi var izmantot arī salātos. Un vēl kas – salātiem vislabāk izmantot lielākas mazo kāpostu galviņas, jo būs vieglāk griezt un dažkārt tirgū tās ir lētākas nekā pavisam mazās, jo tiek uzskatītas par mazāk vērtīgiem, bet tā nebūt nav – salātiem būs pašā laikā.

Nepieciešams:

  • 400 g svaigu Briseles kāpostu,
  • 3 lielas saujas svaigu spinātu,
  • 70 g plānās šķēlēs sagriezta Parmezāna vai cita cietā siera,
  • apmēram 100 g bekona,
  • 1 gatavs kubiņos sagriezts avokado,
  • 50–60 g žāvētu dzērveņu,
  • apmēram 50 g mandeļu skaidiņu.

Mērcei:

  • 4 ēdamkarotes citronu sulas,
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 1 tējkarote Dižonas sinepes,
  • 1 tējkarote kaltēta oregano,
  • šķipsna sāls un melnie pipari.

Gatavošana:

1

Dārzeņus nomazgā, nosusina, tad kāpostus sagriež plānās strēmelēs, bet spinātus rupji sakapā. Liek bļodā, pievieno avokado, sieru, dzērvenes, mandeļu skaidiņas un nelielos gabaliņos sagrieztu bekonu (ja vēlas, tad pirms pievienošanas salātiem, tos var nedaudz apcept).

2

Visas mērces sastāvdaļas kārtīgi sakuļ un mērci pirms pievienošanas pagaršo, un nepieciešamības gadījumā pieregulē garšu, tad pievieno salātiem un vienmērīgi samaisa.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...