Briseles kāpostu un Parmas šķiņķa iesmiņi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • Briseles kāposti,
  • Parmas šķiņķis jeb prošuto,
  • nedaudz olīveļļas,
  • pa šķipsniņai sāls un malto melno piparu.

Gatavošana:

1

Prošuto (var ņemt arī citu šķiņķi) savij vai sagriež (ja izmanto kādu biezāku šķiņķi) strēmelēs.

2

Izvēlas nelielas vienāda lieluma Briseles kāpostu galviņas, sadur uz iesmiņiem, apsmidzina ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem un tad aptin ar šķiņķa strēmelēm.

3

Sagatavotos iesmiņus novieto uz cepamā papīra, ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep apmēram 20 minūtes, 3–4 reizes iesmiņus apgrozot, lai tie top zeltaini brūni no visām pusēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Svētki, Līgo svētki, Ziemassvētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...